Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2013 » Грудень » 18 » В Україні реалізовується міжнародна Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд»
13:29
В Україні реалізовується міжнародна Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд»

У вересні 2011 року Україна приєдналася до міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», спрямованої на підвищення рівня відкритості і прозорості державного управління, залучення громадськості до формування і реалізації державної політики, подолання корупції та впровадження нових інформаційних технологій для покращення державного управління.

З цього часу Урядом було здійснено низку практичних кроків у напрямі реалізації Ініціативи в Україні. Так, у квітні 2012 р. відповідним розпорядженням Кабінетом Міністрів України було затверджено розроблений спільно із представниками інститутів громадянського суспільства національний план дій з упровадження в Україні Ініціативи, який отримав високу оцінку країн-учасниць Партнерства, а в липні 2012 р. – деталізований план заходів з упровадження Ініціативи. Було утворено Координаційну раду з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», Міжнародну раду представників міжнародних організацій та інституцій, що працюють в Україні та підтримали впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Функціонує офіційний веб-сайт Ініціативи – http://ogp.gov.ua.

Фактичне впровадження Ініціативи в Україні почалося у травні 2012 р. Аналіз стану виконання плану заходів з упровадження Ініціативи показав, що найбільшого прогресу досягнуто у впровадженні таких її компонентів, як «запобігання і протидія корупції» та «підвищення якості надання адміністративних послуг» (усі завдання, передбачені планом заходів за цими тематичними напрямами на 2012 р. – травень 2013 р. виконано), а менш успішно виконувались заходи, спрямовані на поліпшення забезпечення доступу громадськості до публічної інформації та впровадження технологій електронного урядування і розвиток електронної демократії.

Більш детально ознайомитись із положеннями міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та із текстом звіту про її реалізацію у 2012-2013 роках можна на урядовому веб-сайті «Громадянське суспільство і влада» за посиланням http://civic.kmu.gov.ua.

Тож не залишайтесь осторонь Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», слідкуйте за етапами її реалізації, знайомтеся із урядовими звітами про пророблену роботу КМУ у цьому напрямку.

Переглядів: 491 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024