П`ятниця, 26.04.2024, 19:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Любомльська публічна бібліотека

Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2014 » Січень » 23 » Урочистості з нагоди Дня Соборності та Свободи України
12:17
Урочистості з нагоди Дня Соборності та Свободи України

Щороку 22 січня ми відзначаємо День Соборності України – День воз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні це свято відзначається з 1999 року.

Тож сьогодні в залі засідань райво зібрались члени Громадської ради, представники політичних партій, об’єднань громадян, громадськість району на розширене урочисте засідання Громадської ради при райдержадміністрації присвячене Дню Соборності та Свободи України.

В своїх вітальних промовах голова РДА Олександр Дзядук, його перший заступник Володимир Склянчук, голова районної ради Святослав Гаврилюк, голова Громадської ради Василь Стрільчук зазначили доленосне значення проголошення Акту Злуки для українського народу, адже, за їх словами, всі повинні пам’ятати, що лише в єдності дій та соборності душ можна досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші діти та онуки.

Із історичними подіями, які відбувались в ті далекі часи, присутніх ознайомив голова райради Святослав Гаврилюк.

Голова РДА Олександр Дзядук підвів підсумки соціально-економічного розвитку району за 2013 рік та озвучив перспективи його розвитку у 2014 році. Виступаючи перед широким загалом, він наголосив: «Сьогодні ідея соборності та свободи постає з новою нагальністю і є надзвичайно актуальною. Як свідчать події останніх місяців, вона ще не стала безумовною мотивацією для частини нашого політикуму. У цьому контексті надзвичайно важливим є максимальне використання всіх чинників, важелів та механізмів консолідації народу. Головними завданнями місцевих органів виконавчої влади у цьому зв’язку є активна пропаганда ідеї єдності Українського народу та зміцнення державності, сприяння консолідації громадян різних національностей, поглядів, регіонів проживання, а також тези про те, що забезпечити повною мірою права та свободи людей може лише сильна, єдина держава. Будь-які незаконні та деструктивні дії лише ослаблюють державу та підривають її можливості щодо забезпечення прав громадян. Та попри усі політичні та економічні випробування останніх місяців, які випали на долю України, як наголошує наш Президент України, наша держава вийде сильнішою і більш загартованою. Лише мирний шлях, важка праця, єдність народу і наша цілеспрямованість на побудову високих стандартів життя людей приведе нас до успіху».

Завершуючи свій виступ, Олександр Григорович наголосив, що виконання завдань і доручень Президента України Віктора Януковича є досить важливим, адже лише в єдності дій та соборності душ можна зробити рідний край економічно й духовно багатим, а Соборну Україну – могутньою державою, в якій кожен громадянин почуватиметься впевнено та захищено. «Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо збудувати таку країну, якою будуть пишатися наші нащадки», - підсумував голова РДА.

Засідання завершилося святковим концертом.


Переглядів: 716 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024