Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2014 » Січень » 17 » Тарас Шевченко – України син
14:14
Тарас Шевченко – України син

Тарас Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Кобзаря – це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

Минулий рік позначився проведенням заходів, приурочених 200-річчю від дня народження видатного поета Тараса Шевченка, ювілейна дата якого буде відзначатись у березні цього року. «2014 рік стане роком широкого святкування 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря», - зазначає Глава держави. Тому розпочаті заходи у минулому році знаходять своє продовження і у поточному.

Так, в рамках виконання Указу Президента України від 11 квітня 2012 року № 257/2012 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка» в світлиці Любомльської центральної районної бібліотеки днями відкрилась тематична книжкова виставка «Тарас Шевченко – України син», приурочена вищевказаній знаменній даті.

Виставка складається з чотирьох розділів: «Сівач розумного, вічного, доброго» (представлені автобіографічні нариси з життя поета); «Тарасовими шляхами по Волині» (статті та публікації про Шевченкове перебування на Волині); «Криниця Тарасового слова» (збірки творів митця), «Народна любов і шана» (твори поетів та письменників, які возвеличують Кобзаря). Отож до уваги користувачів бібліотеки пропонуються матеріали про Тараса Шевченка, починаючи від окремих видань і закінчуючи перекладами його творів іншими поетами. Крім того, на експозиції представлені літературно-біографічні публікації, художні твори, а також хроніка повідомлень про великого українського поета в періодиці.

Також усі охочі можуть оглянути і міні-виставку «Великий Кобзар у творчості земляків», де представлені вишиті та написані портрети Т.Г. Шевченка, дитячі ілюстрації його творів, вишитий «Заповіт» поета тощо.

Варто відмітити, що працівниками бібліотеки в систематичній картотеці статей виділено актуальну рубрику «200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка», матеріали якої використовуються для задоволення інформаційних запитів користувачів про життя і творчість Великого Кобзаря.

На відкритті виставки присутніми були голова РДА Олександр Дзядук, його перший заступник Володимир Склянчук, міський голова Анатолій Гірикович, інші керівники району, жителі та гості райцентру.

Світлана Овдієвич, директор бібліотеки, ознайомила відвідувачів із експонатами, провела екскурсію, розповіла про маловідомі факти із біографії Т.Г Шевченка.

Оглянувши експонати, Олександр Дзядук звернувся до присутніх, що завітали на відкриття виставки: «Відзначення двохсотої річниці від дня народження Великого Кобзаря належить до державних пріоритетів у гуманітарній сфері на 2014 рік, на чому сьогодні наголошує сам Президент України. І ця виставка демонструє, що наша Любомльщина активно долучається до увічнення творчої спадщини Тараса Шевченка. В цьому році заплановано цілий комплекс культурно-мистецьких та просвітницьких заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Кобзаря. Обіцяю, що ми, як представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, докладатимемо максимум зусиль для належного відзначення в районі 200-літнього ювілею від дня народження Тараса Шевченка».

Усім охочим оглянути виставку «Тарас Шевченко – України син» повідомляємо, що вона триватиме до кінця березня, планується розширення числа експонатів.

Переглядів: 956 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024