Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2014 » Січень » 22 » Святкуємо 95-річницю єднання східних та західних українських земель
13:17
Святкуємо 95-річницю єднання східних та західних українських земель

Двадцяте століття залишило нам у спадок події минулого, які не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення здобутого в них історичного досвіду боротьби українського народу за свободу, незалежність, державність.

До таких подій належить 22 січня 1919 року – день ухвали Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності та Свободи України.

Цьогоріч ми відзначаємо уже 95-ту річницю проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР. З нагоди єднання східних та західних українських земель в освітніх закладах району у ці дні проводяться тематичні виховні години, уроки історії тощо. На одному із таких заходів побував і керівник апарату РДА Ярослав Нащоцький. Ярослав Євгенійович відвідав годину спілкування «Україно, моя Україно, я для тебе на світі живу», яку провела вчитель історії та правознавства Наталія Котович з учнями 9 класів Любомльського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – районна гімназія» ім. Наталії Ужвій. В ході заходу керівник апарату РДА звернувся до присутніх учнів та педагогів: «95 років тому, у часи світової кризи початку ХХ століття, Акт Злуки проголосив об’єднання двох українських республік – східної і західної, народжених на уламках імперій. Це був надзвичайно важливий момент української історії».

Вітаючи усіх присутніх, Ярослав Нащоцький зазначив, що це свято символізує єдність народу, історії та держави, а також віковічне прагнення українців до соборності та незалежності. Він зауважив також, що Президент України Віктор Янукович закликає усіх відкласти політичні суперечності, не шукати конфліктів, а спрямувати зусилля на пошук спільного бачення перспектив України. А це – реформи та оновлення України задля покращення життя людей. «Долаючи сучасні негаразди, ми шукаємо та знаходимо злагоду, ставимо завдання і досягаємо їх заради спільного блага, заради нашого району та України. Саме у цьому і полягає сенс свята Соборності та Свободи», - підсумував керівник апарату РДА.

Переглядів: 799 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024