Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2013 » Грудень » 11 » Сприяння зайнятості через реалізацію підприємницьких ініціатив
16:40
Сприяння зайнятості через реалізацію підприємницьких ініціатив


В сучасній літературі підприємництво – це своєрідний прискорювач, який істотно впливає на структурну перебудову в економіці, стимулює інвестиційну діяльність, створює нові робочі місця, підвищує рівень зайнятості населення. Зважаючи на це, Любомльським районним центром зайнятості проводиться системна робота щодо розвитку підприємницької ініціативи серед незайнятого населення та залучення його до самозайнятості.

Можна привести безліч позитивних прикладів, коли безробітні за допомогою та підтримкою служби зайнятості започаткували власну справу, досягли кар’єрного успіху та по сьогоднішній день співпрацюють з службою зайнятості вже як роботодавці.

Саме до такого роботодавця Наталії Варенцової і завітав вчора заступник голови РДА Василь Криницький. Так, пані Наталія, перебуваючи на обліку в Любомльському районному центрі зайнятості та отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності, організувала власну справу у напрямку надання перукарських послуг. Вже майже рік Наталія Варенцова працює в статусі роботодавця та тісно співпрацює з центром зайнятості. Спілкуючись із колишньою безробітною, а тепер уже успішним підприємцем, Василь Криницький почув з її слів, що  планується розширення та подальше створення нових робочих місць, які укомплектовуватимуться з числа безробітних осіб району з попереднім стажуванням безпосередньо на підприємстві.

До речі, Наталія Варенцова і перукарський фах здобула завдяки сприянню Любомльського РЦЗ, адже по завершенні школи вона перебувала на обліку  у РЦЗ і саме його спеціалісти направили її на здобуття вищевказаної професії. В ході розмови Василь Криницький цікавився тим, як саме отримані кошти допомогли їй реалізувати амбітні підприємницькі плани, з якими проблемами стикається у роботі, чи відчуває підтримку з боку держави та її влади?

Зі слів пані Наталії, отримані кошти дали змогу їй придбати необхідне перукарське приладдя, облаштувати робоче місце. Щодо проблемних питань, то підприємець-перукар озвучила високі тарифи за комунальні послуги, які найбільш відчутні саме у зимовий період. «Я починала свій професійний шлях за сприяння Любомльського районного центру зайнятості, продовжую з ним співпрацювати, користуватися можливими вигідними послугами, які пропонують його фахівці», - сказала Наталія Варенцова.

В свою чергу Василь Криницький пообіцяв, що і надалі питання стимулювання самозайнятості та створення нових робочих місць суб’єктами малого підприємництва буде стояти на контролі районної влади та, власне, і Президента України Віктора Януковича. «Глава держави у  соціальних ініціативах приділяє увагу питанню підвищення рівня зайнятості населення та створення нових робочих місць. Процедуру реалізації президентської ініціативи розпочато із впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та внесення кардинальних змін до законодавства про зайнятість, в основі якого сотні раціональних ідей та вже прийнятих дієвих норм».

Наостанок зустрічі заступник голови РДА побажав Наталії Варенцовій успіхів у веденні власного бізнесу, наснаги. Хороших прибутків та реалізації усіх задумів та планів. 

Переглядів: 559 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024