Понеділок, 29.04.2024, 17:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Любомльська публічна бібліотека

Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2013 » Листопад » 25 » Розвиток позашкільної освіти – інвестиція у творчий потенціал країни
11:16
Розвиток позашкільної освіти – інвестиція у творчий потенціал країни

Розвиток позашкільної освіти – інвестиція у творчий потенціал країни

Важливу роль у вихованні підростаючого покоління відіграє позашкільна освіта, яка на сьогодні є чи не єдиною формою, де дитина може реалізуватися у творчості. До того ж, позашкільні заклади нерідко відволікають підлітків від негативного впливу вулиці. Один із напрямків ініціатив Президента України передбачає надати кожній дитині можливості для розвитку творчих здібностей. І тут важливо не тільки виявити дитячий талант, а й підтримати дитину, створити умови для її творчого розвитку.

В нашому районі завдяки злагодженій та активній роботі Будинку школяра дитячі таланти розвиваються на повну потужність. Вчора в цьому вкотре переконався перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Склянчук. Він у супроводі начальника відділу освіти Василя Стрільчука та директора Будинку школяра Світлани Шваліковської відвідав гуртки навчального закладу.

Спершу свої акторські здібності продемонстрували гостям закладу вихованці театральної студії «Шанс» (керівник Марія Козачук). Юна акторська трупа залюбки продемонструвала їм театральну мініатюру.

Далі Володимир Склянчук та Василь Стрільчук побували на майстер-класі з техніки Макраме. Вихованці гуртка «Макраме» Будинку школяра (керівник Ніна Ничая) залюбки ділилися здобутими знаннями з районними очільниками. Діти розповідали скільки часу уже відвідують гурток, озвучували власні досягнення.

Коли гості Будинку школяра прямували до ще однієї зали, де займалися юні школярі-художники, їх вразила своїм різноманіттям оформлена у стінах позашкільного навчального закладу виставка дитячих малюнків «Світ очима дітей».

Відвідали перший заступник голови РДА та начальник районного відділу освіти і заняття зразкової студії «Етюд» (гурток «Образотворчого мистецтва», керівник Оксана Богута). Володимир Михайлович поцікавився у підростаючих митців пензля хто з них є «ветераном» гуртка, у яких конкурсах беруть участь, чи займають призові місця, а також про долю їх малюнків. Дітлахи з радістю розповідали про свої творчі здобутки, про те, що більшість із власних картин вони дарують друзям, однокласникам. Коли у Оксани Богути запитали, на яку тематику виконують роботи її вихованці, то у відповідь почули слова: «Як музикант віртуозно грає по нотах, так художник зображує те, що знаходиться навколо нього. Тому ми не обмежуємось однією темою, а навпаки, натхненні оточуючим світом, створюємо різножанрові картини: натюрморти, пейзажі, вітражі».

Наостанок Володимир Склянчук відвідав гурток «Юнкор», керівником якого є Світлана Дрозд. Діти прочитали власні замітки, написані на цьому ж занятті, рівень яких високо оцінили гості закладу. Директор Будинку школяра в ході візиту посадовців району розповіла їм, що у закладі функціонує 81 творчий колектив, в них навчається 1 305 вихованців. «Виконуючи завдання Президента України щодо охоплення позашкільною освітою дітей, особливо у сільській місцевості, в районі окрім груп, що працюють у приміщенні нашого Будинку школяра, в 15 школах та в 1 дошкільному навчальному закладі району нами організовані і успішно діють гуртки-філії. Зокрема, у при навчальних закладах сільської місцевості відкрито 28 груп, в яких займається 471 вихованець», - повідомила Світлана Шваліковська.

Варто зазначити, що на кожному занятті, яке відвідав перший заступник голови РДА, він відзначав школярів за те, що вони розвивають власні таланти, з користю проводять свій вільний час.

Також, спілкуючись із вихованцями Будинку школяра та їх наставниками, Володимир Склянчук наголосив, що позашкільна освіта є однією із важливих складових розвитку дитини. «Ми повинні створювати умови для того, аби кожна дитина змогла відшукати собі заняття до душі. Визначальною має бути якість надання позашкільних послуг, і наше завдання полягає у тому, щоб максимально вдосконалити шляхи реалізації президентської ініціативи щодо розширення кількості гуртків, секцій, студій, збільшення чисельності дітей, які б їх відвідували. А сьогодні я вкотре переконався, що діти нашого району мають неабиякі таланти», - підсумував перший заступник голови РДА. Окремо Володимир Михайлович озвучив інформацію, що Уряд прийняв рішення про схвалення законопроекту, розробленого на виконання доручення Президента України, щодо внесення змін до Бюджетного кодексу, який дасть змогу збільшити видатки на розвиток позашкілля та створити умови для збільшення кількості дітей, охоплених різними формами позашкільної освіти.

 

Переглядів: 735 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024