Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2013 » Грудень » 10 » Працевлаштування повинно бути легальним – і за кордоном, і в Україні
17:31
Працевлаштування повинно бути легальним – і за кордоном, і в Україні

Кожна людина прагне жити краще. Як відомо, основним джерелом доходів більшості наших громадян є заробітна плата, тому українці намагаються шукати високооплачувану роботу, яка б давала змогу прогодувати сім’ю. Якщо цього не вдається досягти на рідній землі, люди шукають кращої долі за межами країни. Питання нелегального працевлаштування за кордоном та в Україні, а також перспективи працевлаштування на рідній землі, зокрема, на території Любомлььского району завжди є дуже актуальними.

Тож саме на цих питаннях і зупинилися учасники «круглого столу», який відбувався на днях у Любомльському районному центрі зайнятості. В заході взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Склянчук. До слова, варто зазначити, що серед учасників заходу були присутні і представники сусідньої держави – Республіки Польща: представник інформаційно-консультаційного центру освіти і працевлаштування в Польщі Людмила Буховцева, а також представники польської фірми «TRADМА», які активно долучались до обговорення питання зайнятості наших українських громадян у Польщі.

Гаслом служби зайнятості «Живи і працюй в Україні!» у своєму вступному слові звернулась до присутніх начальник відділу організації профорієнтації Волинського обласного центру зайнятості Наталія Балакіна, яка зупинилась на основних характеристиках трудової міграції, причинах її виникнення та небезпечних наслідках нелегальної міграції для сім’ї, особистості, суспільства.

Володимир Склянчук представив основні особливості Любомльського району та детально проаналізував які переваги і проблеми несе його прикордонне розташування. Зокрема, явище трудової міграції має багато негативних наслідків. Окрім зайнятості наших громадян за кордоном, Володимир Склянчук торкнувся і питань безробіття, працевлаштування на території району. «Програмою дій Президента України «Україна для людей» працевлаштування молоді та й інших категорій громадян визначене як одне з найважливіших завдань органів влади всіх рівнів. Актуальність даного питання зумовлює необхідність консолідації зусиль представників усіх гілок влади, роботодавців, громадськості з метою його реалізації на якісно новому рівні, - наголосив перший заступник голови РДА. – Уже сьогодні ми бачимо конкретні результати прийнятого у липні 2012 року у новій редакції Закону України «Про зайнятість населення», яким запроваджено сучасні інструменти стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, посилення мотивації працівників та роботодавців до легального працевлаштування, зниження рівня молодіжного безробіття, покращення ситуації із зайнятістю людей зрілого віку, встановлення зв‘язку між освітою та ринком праці тощо».

Ольга Бондаренко розповіла про роль служби зайнятості у запобіганні нелегальній трудовій міграції, зокрема, про можливості працевлаштування та професійного навчання, сприяння у започаткуванні власної справи та інші послуги. Було також зазначено, що працівники служби зайнятості постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою розширення знань громадян про потреби українського ринку праці та усі ризики, які тягне за собою нелегальне працевлаштування за кордоном, щоб у подальшому виборі вони могли уникнути помилок.

Людмила Буховцева поінформувала присутніх про особливості процедури виїзду за кордон, основні вимоги до трудових мігрантів, їхні трудові права та можливості захисту, надала загальні рекомендації і поради щодо законного перебування та працевлаштування за кордоном.

Після жвавих обговорень під час круглого столу усі присутні дійшли до висновку, що обізнаність щодо цієї проблеми може вберегти багатьох заробітчан від невиваженого кроку та ризику потрапити в трудове рабство. Ніхто не може обмежити право особи на вибір місця проживання і працевлаштування, але остаточне рішення приймає сама людина. І тут варто бути поінформованим, щоб убезпечити себе від можливих ризиків, адже безпека людини – у її руках. 

Переглядів: 711 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024