Понеділок, 29.04.2024, 15:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Любомльська публічна бібліотека

Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2013 » Листопад » 29 » Покращити життя громадян може соціально відповідальний бізнес
11:18
Покращити життя громадян може соціально відповідальний бізнес

Покращити життя громадян може соціально відповідальний бізнес

У Любомльському районному центрі зайнятості відбувся «круглийий стіл» на тему: «Соціально відповідальний бізнес». Участь у заході взяли голова РДА Олександр Дзядук, директор районного центру зайнятості Ольга Бондаренко, начальник відділу боротьби з економічною злочинністю Любомльського РВ УМВС України у Волинській області Володимир Грищук, голова Любомльської районної організації промисловців та підприємців Олексій Хом’як, голова організації роботодавців району Дмитро Шлапа, голова асоціації фермерів Любомльського району Сергій Козачук, начальник Любомльського відділення Ковельської ОДПІ ГУ Міндоходів у Волинській області Ігор Костюк, підприємці краю.

Зі вступним словом звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Олександр Дзядук, який зупинився на питанні розвитку малого і середнього підприємництва в районі, практичного застосування механізмів та інструментів державної підтримки і стимулювання інвестиційної діяльності у підприємницькі структури та підвищенні ролі соціально-відповідального бізнесу. Зокрема, голова райдержадміністрації наголосив, що тільки спільними зусиллями команди влади, громадськості і бізнесу, втілюючи інноваційні проекти, можна забезпечити економічне зростання в районі.

«Покращити життя наших громадян, пригальмувати процеси трудової міграції українців може тільки соціально відповідальний бізнес. Щоб утримати кадри, бізнесу нічого іншого не залишається, як набути статусу соціального. Це в першу чергу означає легальну, а не «конвертовану» виплату достойної заробітної плати, соціальний пакет, гідні умови праці. Тільки той підприємець, котрий працюватиме на таких засадах, може розраховувати на успішність власної справи і на підтримку з боку держави», - сказав голова райдержадміністрації.

Ольга Бондаренко, директор Любомльського РЦЗ доповнила слова Олександра Дзядука: «Підприємцям, які готові бути соціально-відповідальними, дбати не тільки про примноження власних прибутків, але й знаходять можливості для меценатства, розвитку місцевих громад, допомоги окремим громадянам, організовують легальний і прозорий бізнес, держава робить кроки на зустріч: це і спрощення податкової та іншої звітності, зменшення кількості перевірок, відшкодування єдиного соціального внеску та ін.».

За круглим столом велася розмова і про дотримання законодавства про працю роботодавцями району, про кроки виконавчої влади у напрямку легалізації використання праці найманих працівників тощо. Підприємці краю поділилися з представниками владних структур своїми проблемами, з якими стикаються в роботі, цікавилися умовами, які є для новостворених підприємств, особливо в аграрному секторі, відшкодуванням єдиного соціального внеску та рядом інших питань.


На завершення зустрічі з підприємцями району голова райдержадміністрації Олександр Дзядук зазначив: «Український бізнес, як наголошує Президент України Віктор Янукович, має бути соціально відповідальним. Лише продуктивна праця на результат, використання всіх наявних можливостей і преференцій, дасть змогу забезпечити стале економічне зростання та соціальний розвиток району і, як наслідок, підвищить якість життя населення».

Переглядів: 544 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024