Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2013 » Грудень » 6 » бройні Сили України - школа мужності та звитяги
15:13
бройні Сили України - школа мужності та звитяги

Збройні Сили України - школа мужності та звитяги

6 грудня наш народ відзначає День Збройних Сил України. За плечами військових Збройних Сил України славні традиції предків, великі звитяги козацтва та наших батьків і дідів, які здобували перемогу над фашизмом. Тож, вважати, що 6 грудня – це свято тільки тих військовослужбовців, які пройшли службу у лавах української армії не варто, адже і ветерани війни, і воїни-інтернаціоналісти та ін. – усі вони стали надійним фундаментом сучасного війська нашої незалежної держави.

Сьогодні у День Збройних Сил України у Любомльському НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ст. – районна гімназія» ім. Наталії Ужвій відбувся військово-патріотичний захід для учнів 9-10 класів, присвячений Дню Збройних Сил України. Почесними гостями, яких запросили школярі та педагоги закладу, були голова міської організації ветеранів Віктор Герасимчук, член Ради ветеранів міліції Михайло Богута, голова районної державної адміністрації Олександр Дзядук та начальник відділу освіти РДА Василь Стрільчук.

«Сьогоднішній захід відбувається у День Збройних Сил України, коли ми вшановуємо всіх, хто причетний до розвитку нашого славетного війська; тих, хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, несе сьогодні нелегку військову службу, та тих, хто уже через кілька років одягне військову форму», - наголосила заступник директора районної гімназії з науково-методичної роботи Оксана Романюк, відкриваючи військово-патріотичний захід.

Спілкуючись із запрошеними гостями Віктором Герасимчуком та Михайлом Богутою, учні старшокласники мали можливість почути історії не лише армійських років. Так, Віктор Герасимчук розповів школярам про лихоліття війни, адже будучи дитиною, на власні очі побачив жахіття Великої Вітчизняної війни: голод, розруху, велику кількість смертей тощо. А Михайло Богута, підполковник міліції у відставці, розповів чимало цікавого і про свою професійну діяльність. Михайло Іванович, відповідаючи на запитання учнів, розказав їм про різні види військ, а найбільш захоплюючою для школярів виявилась історія про те, як він будучи солдатом, особисто вітався із Юрієм Гагаріним та Германом Титовим, відомими радянськими космонавтами.

Потім до слова заросили голову РДА Олександра Дзядука. Олександр Григорович у своєму виступі торканувся сучасного та майбутнього української армії. «Президент України неодноразово наголошував, що армія є школою мужності та звитяги для молодих громадян України та одним з основних елементів стабільного і впевненого розвитку української держави. Сильна Україна потрібна тільки нам українцям. А побудувати сильну державу без власного війська неможливо». Голова РДА також розповів про необхідність реформування нашої армії, про конкретні кроки, здійснені владою у цьому напрямку та ін.

Урок мужності та патріотизму продовжив своєю розповіддю і начальник відділу освіти РДА Василь Стрільчук. Він зробив екскурс у минуле українського війська, торкнувся у своїй розповіді княжої доби, доби козаччини, розповів і про радянську армію, в якій і сам проходив службу. До речі, як повідомив учасникам заходу Василь Іванович, якраз незадовго після завершення власної військової служби у лавах радянської армії, солдатів РСРС забирали для врегулювання конфліктів у Афганістан. «Молоді хлопці, усвідомлюючи усі можливі наслідки війни, самовіддано згоджувались іти служити в Афганістан. Такі дії є прикладом найвищої міри патріотизму», - наголосив начальник райво.

На завершення заходу Оксана Романюк запропонувала присутнім переглянути короткометражний фільм про Збройні Сили України «Сила, мужність, відвага, честь».

Вручивши квіти гостям заходу, діти вітали їх із святом, а ті в свою чергу бажали школярам добре вчитись та стати справжніми патріотами-захисниками власної держави.

Переглядів: 866 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024