Годинник
погода в Любомлі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Влада інформує

Головна » 2014 » Лютий » 5 » У районі приділяється посилена увага профілактиці, попередженню онкозахворювань та покращується рівень медичного обслуговування мешканців кр
11:52
У районі приділяється посилена увага профілактиці, попередженню онкозахворювань та покращується рівень медичного обслуговування мешканців кр

Важливість покращення медичного обслуговування, а також пошуку методів раннього виявлення онкологічних захворювань підкреслив сьогодні в ході засідання «круглого столу» голова Любомльської районної державної адміністрації Олександр Дзядук.

«Боротьба з онкологічними захворюваннями на сьогодні є одним з найактуальніших питань охорони здоров’я України. Щорічно в країні через злоякісні новоутворення помирає близько 90 тисяч осіб. Тому ця проблема знаходиться на постійному контролі як в Міністерстві охорони здоров’я, так і особисто у Президента України Віктора Януковича. Завдання глави держави щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування, зокрема, в напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань, ми повинні виконати в першу чергу», - зазначив Олександр Григорович.

Більш детально про те, що в нашому районі реалізовується у напрямку доступності медичної допомоги та медобслуговування для населення району, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я з метою профілактики та лікування онкозахворювань учасникам «круглого столу» розповів генеральний директор ТМО Любомльського та Шацького районів Володимир Дибель.

Розпочав свій виступ він з того, що у районі діє цільова Програма боротьби з онкологічними захворюваннями на 2007-2016 рр. Він розповів і про те, що медпрацівниками краю ведеться системна робота по своєчасному виявленню, профілактиці онкологічних захворювань. За освоєні кошти у рамках спільного проекту ТМО «Єдиний медичний простір Любомльського та Шацького районів» з лікарнею м. Бельск – Подляска (Республіка Польща) «Розвиток транскордонного співробітництва для покращення оздоровчих умов жителів Бельского повіту та Любомльського району через програму здоров’я і профілактики в сфері онкозахворювань і туберкульозу» було придбано пересувний флюорограф, мамо граф, набори фіброскопів, астроскоп, лакароскопічну стійку та ряд іншого обладнання.

В ході засідання обговорювали і питання роботи первинної ланки медицини у районі.

Підсумовуючи, Олександр Дзядук зазначив, що усі ті кроки, які сьогодні роблять медпрацівники ТМО Любомльщини свідчить про те, що у районі дійсно приділяється увага профілактиці, попередженню онкозахворювань, а також покращується рівень медичного обслуговування мешканців краю.

Переглядів: 597 | Додав: бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Анонси подій


календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7


Солодуха Микола Степанович © 2024